ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Φάτε σαν μαραθωνοδρόμος

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

30 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Οι σεζόν του Αμερικάνικου και Ευρωπαϊκού Μαραθώνιου 2018 σχεδόν έφτασαν. Ήρθε η ώρα να συγκρατήσετε τις ζητωκραυγές και τον ενθουσιασμό σας και να τα μετατρέψετε σε κάτι πιο χρήσιμο. Αναρωτηθήκατε ποτέ με τι τρέφονται οι αθλητές του Μαραθώνιου; Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να έχει τόση πολλή ενέργεια, δύναμη και αντοχή; Εκτός από την απίστευτη αποφασιστικότητα και αφοσίωση του αθλητή στην καθημερινή προπόνηση, οι αθλητές θρέφουν το σώμα τους. Το φαγητό είναι καύσιμο. Το καύσιμο σας κρατάει σε κίνηση. Είναι τόσο απλό!

Αν και οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να μην γίνουμε ποτέ μαραθωνοδρόμοι, σίγουρα μπορούμε να αντλήσουμε έμπνευση από τη θρεπτική διατροφή ενός αθλητή. Επειδή οι μπανάνες έχουν πολυάριθμα οφέλη, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες ενός μαραθωνοδρόμου, σας δίνουμε παρακάτω μερικές από τις πιο νόστιμες συνταγές της Chiquita που τροφοδοτούν τον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια.

Ας ξεκινήσουμε με το πρωινό.

Σκεφτείτε το σώμα σας σαν αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο δεν ξεκινάει χωρίς καύσιμο —ούτε και το σώμα σας. Χωρίς πρωινό, το σώμα σας απλώς λειτουργεί με άδειο «ντεπόζιτο». Έχοντας αυτό κατά νου, μπορείτε εύκολα να καταλάβετε γιατί το πρωινό είναι τόσο απαραίτητο στη διατροφή ενός αθλητή. Τα πλήρη δημητριακά, τα φυσικά σάκχαρα και οι διατροφικές ίνες είναι πολύ σημαντικές τις πρωινές ώρες της ημέρας. Τα πλήρη δημητριακά είναι υδατάνθρακες βραδείας καύσης, επομένως η ενέργεια που παρέχουν αποδεσμεύεται αργά και σταθερά. Οι διατροφικές ίνες είναι απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος, ωστόσο, κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι ενισχύουν επίσης τον μεταβολισμό. Αν και οι ίνες στην πραγματικότητα δεν αφομοιώνονται κατά την πέψη, σε μια προσπάθεια να το κάνει αυτό, το σώμα ωθεί τον μεταβολισμό στα ύψη και καίει θερμίδες προσπαθώντας να διασπάσει τις ίνες. Η συνταγή της Chiquita Πόριτζ με μπανάνα και καρύδια είναι ακριβώς αυτή που χρειάζεται για ένα απόλυτα ισορροπημένο πρωινό, κατάλληλο για νικητές. Η συνταγή αυτή είναι υψηλής διατροφικής αξίας σε ίνες, πρωτεΐνες και φυσικά σάκχαρα από τις μπανάνες Chiquita για να ξεκινήσετε σωστά την ημέρα σας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να μην είναι εύκολο να βρείτε όλα αυτά τα φρούτα και λαχανικά. Τα smoothies από φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά και μπορούν ακόμα και να καλύψουν τη γεύση εκείνων των λαχανικών που δεν τρώγονται και τόσο ευχάριστα! Τα smoothies είναι ελαφριά για το στομάχι, επομένως είναι ιδανικά ως σνακ για πριν ή μετά την προπόνηση. Σας τροφοδοτούν επίσης συνεχώς με την απαραίτητη ενέργεια που θα σας κρατήσει σε φόρμα μεταξύ των γευμάτων. Είτε είστε μαραθωνοδρόμος, είτε τρέχετε για να ασκηθείτε ή οτιδήποτε άλλο, όλοι χρειαζόμαστε ένα απογευματινό τονωτικό. Για να αποφύγετε, λοιπόν, αυτό το ξαφνικό κύμα εξάντλησης, που είναι επίσης γνωστό ως «μεσημεριάτικη κόπωση», δοκιμάστε το Πράσινο smoothie με μπαχαρικά και μπανάνες Chiquita. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό για να αντέξετε τον μαραθώνιο της καθημερινότητας, οι πεντανόστιμες και θρεπτικές Μπουκίτσες ενέργειας με μπανάνα και καρύδα οπωσδήποτε θα σας τονώσουν. Θα ικανοποιήσουν σίγουρα την ανάγκη σας για γλυκό, τροφοδοτώντας σας παράλληλα με την απαραίτητη ενέργεια για να βγάλετε τη μέρα.

Εάν αναζητάτε το ιδανικό, ελαφρύ γεύμα πριν από την προπόνηση, δοκιμάστε το Λαβράκι με σάλτσα από μπανάνα Chiquita και μάνγκο. Η κρεμώδης γεύση της μπανάνας συμπληρώνει απόλυτα τη σύνθετη γλυκύτητα του μάνγκο! Τα κυρίως γεύματα είναι η καλύτερη ώρα για να προσλάβετε τα θρεπτικά συστατικά που δεν έχετε ακόμα καταναλώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα τσιγαριστά ασιατικά πιάτα είναι ένας γευστικός τρόπος για να καλύψετε αυτές τις ανάγκες! Όταν τσιγαρίζετε χωρίς λάδι, τα λαχανικά μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες σε ελάχιστο χρόνο, διατηρώντας έτσι τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά τους. Αυτός ο τρόπος μαγειρέματος είναι γρήγορος, εύκολος και απαιτεί μόνο ένα σκεύος! Προσθέστε στη σάλτσα μια μπανάνα Chiquita για πιο κρεμώδη υφή. Δοκιμάστε τη συνταγή της Chiquita Γαρίδες stir-fry με σάλτσα μπανάνας Chiquita με κάρι. Αυτές οι συνταγές πραγματικά θα σας λύσουν τα χέρια!

Οι μπανάνες Chiquita είναι η ιδανική τροφή για εκείνους που αθλούνται τακτικά, λόγω της γρήγορης επίδρασης των υδατανθράκων στα επίπεδα ενέργειας. Παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την αποκατάσταση των μυών μετά την προπόνηση και συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της κατακράτησης νερού.

Απολαύστε τη σεζόν του Μαραθώνιου παρέα με την Chiquita!

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link