ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

Ασκήσεις Ευλυγισίας και Γιόγκα

ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

6 Μαΐου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Εφόσον οι νέες συνθήκες ζωής μας αναγκάζουν να περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας απ’ όσο συνήθως, είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα τη φυσική κατάσταση του σώματος μας, ώστε να παραμένουμε δραστήριοι και υγιείς. Οι ασκήσεις ευλυγισίας είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε όλα τα προγράμματα γυμναστικής. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι ασκήσεις γιόγκα για χαλάρωση είναι μια φανταστική πρακτική που αξίζει να εντάξετε στο καθημερινό πρόγραμμά σας.

Μείνετε ευλύγιστοι όσο γυμνάζεστε

Εντάσσοντας τις ασκήσεις γιόγκα για χαλάρωση και τις ασκήσεις ευλυγισίας στην καθημερινότητά σας θα μπορείτε να διατάσσετε απαλά τους μύες σας μετά από έντονη φυσική άσκηση, ενώ παράλληλα θα βρείτε έναν τέλειο τρόπο χαλάρωσης και αναζωογόνησης, για όσο καιρό εργάζεστε από το σπίτι σας. Η έμφαση που δίνει η γιόγκα στην αναπνοή είναι επίσης ένας τέλειος τρόπος να εστιάσετε στη φυσική κατάσταση του σώματός σας και να ξεχάσετε όλες σας τις ανησυχίες. Επίσης, είναι κάτι που μπορεί να κάνει όλη η οικογένεια αφού οι ασκήσεις γιόγκα για χαλάρωση προσαρμόζονται σε όλα τα επίπεδα, από αρχάριους ως επαγγελματίες, με παραλλαγές για την κάθε στάση.

Τα οφέλη της μπανάνας

Οι μπανάνες Chiquita, εκτός από την υψηλή ποιότητα και την υπέροχη γεύση, μπορούν να σας προσφέρουν και το τέλειο σνακ πριν ή μετά από τη γιόγκα σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωφέλιμους υδατάνθρακες που απορροφώνται γρήγορα από τον οργανισμό μας με τη μορφή διαλυτών φυσικών ινών και φυσικών σακχάρων, τα οποία επαναφέρουν τα επίπεδα γλυκογόνου στο σώμα, την ουσία δηλαδή που αποκαθιστά τους μύες μας. Είναι, επίσης, πλούσιες σε κάλιο, το οποίο είναι σημαντικό για τη λειτουργία των μυών. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές εξαιρετικές συμβουλές από τον προπονητή Frankie Ruiz, ώστε να αυξήσετε την ευελιξία των μυών σας.

Yoga Pose Chiquita

Ολοκληρώστε την προπόνησή σας με γιόγκα

Κλείστε το πρόγραμμα της γυμναστικής σας με γιόγκα και ολοκληρώστε τη γυμναστική σας με στατικές διατάσεις για πέντε λεπτά, εστιάζοντας στις περιοχές του σώματός σας που χρησιμοποιήσατε περισσότερο. Για παράδειγμα, αν πήγατε για τρέξιμο, εστιάστε στους τετρακέφαλους, τους ιγνυακούς τένοντες, τις γάμπες και την πλάτη σας στο ύψος της μέσης. Όταν κάνετε στατικές διατάσεις, πρέπει να ασκείτε πίεση σε διαφορετικούς μύες για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Οι ασκήσεις ευλυγισίας ως μέρος του προγράμματος εκγύμνασής σας, βελτιώνουν το εύρος της κίνησής σας, ενώ παράλληλα μειώνουν τον πόνο που ενδεχομένως θα αισθανόσασταν μετά το πρόγραμμα γυμναστικής σας.

Η γιόγκα είναι το σώμα, η αναπνοή και ο νους μας σε αρμονία

Ένα από τα πιο σπουδαία χαρακτηριστικά της γιόγκα είναι ότι μας βοηθά σε πολλά επίπεδα: Βελτιώνει τόσο την αποδοτικότητα της αναπνοής και την ισορροπία, όσο και τη δύναμη του κορμού μας. Παράλληλα, οι στάσεις αποτελούν πρακτική διαλογισμού, ο οποίος βοηθά στη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας. Εφόσον είστε στο σπίτι σας και δεν σας βλέπει κανείς να τρέμετε από την προσπάθεια, τώρα είναι η τέλεια περίοδος να ξεκινήσετε τη γιόγκα!

Ορισμένες από τις ευκολότερες στάσεις με τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε τις ασκήσεις γιόγκα για χαλάρωση είναι ο Κάτω Σκύλος, οι δύο Πολεμιστές, ο Πάνω Σκύλος, η Προβολή, το Δέντρο και η Σαβάσανα. Είναι στάσεις που μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε στο διαδίκτυο. Αναζητήστε τις στις εικόνες και επιλέξτε ποιες θα εντάξετε στο πρόγραμμα γυμναστικής σας. Μην σκέφτεστε ότι πρέπει να κρατήσετε την κάθε στάση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πάρτε περίπου 30 ανάσες στην κάθε στάση, προτού περάσετε στην επόμενη.

Επίσης, είναι δύσκολο να υπερβάλλετε με την ώρα που αφιερώνετε στη γιόγκα αφού είναι ένα είδος άσκησης που μπορείτε να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας, ενισχύοντας τη φυσική κατάσταση του σώματός σας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι κάνετε μία ή δύο στάσεις όποτε έχετε λίγα λεπτά στη διάθεσή σας. Συνδυάστε τις καθημερινές ασκήσεις γιόγκα για χαλάρωση με λίστες αναπαραγωγής, ειδικές για διαλογισμό ή γιόγκα. Θα βρείτε πολλές από αυτές σε όλους τους δημοφιλείς ιστότοπους αναπαραγωγής βίντεο ή ήχου. Χαλαρώστε…

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link