ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

Οι μπανάνες Chiquita είναι οι καραμέλες της φύσης!

ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

31 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Οι γλυκές και πεντανόστιμες μπανάνες Chiquita είναι ένα υπέροχο, γευστικό και υγιεινό σνακ, και το καλό είναι ότι, ενώ είναι γλυκές σαν κανονικό επιδόρπιο, είναι ταυτόχρονα πολύ υγιεινές

Οι μπανάνες αρέσουν σε όλους! Είναι τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο και οι καταναλωτές που φροντίζουν την υγεία τους, ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να μάθουν τα οφέλη της μπανάνας που καταναλώνουν καθώς η διατροφική αξία της μπανάνας είναι πραγματικά ανεκτίμητη!

Μια μπανάνα Chiquita μεσαίου μεγέθους περιέχει περίπου 14 γραμμάρια σάκχαρα, τα οποία αντιστοιχούν περίπου στο 53% του συνολικού βάρους της. Ωστόσο, αυτά τα σάκχαρα αποτελούνται, ως επί το πλείστον, από φυσική φρουκτόζη με μικρές ποσότητες γλυκόζης, σακχαρόζης και λακτόζης, αντί των ιδιαίτερα επεξεργασμένων “πρόσθετων” σακχάρων, για τα οποία προειδοποιούν οι επαγγελματίες υγείας. Η φρουκτόζη διασπάται στο ήπαρ ενώ το είδος της ζάχαρης που συνήθως προστίθεται στα γλυκίσματα αρχίζει να διασπάται στο στομάχι και απαιτεί την έκκριση ινσουλίνης για να μεταβολιστεί πλήρως.

Τα οφέλη της μπανάνας Chiquita, που περιλαμβάνουν και τα φυσικά σάκχαρα, ενισχύουν τον οργανισμό και καθιστούν την μπανάνα ιδανική επιλογή για τα άτομα που θέλουν να μειώσουν την πρόσληψη ζάχαρης, καθώς μπορούν να αποτρέψουν την έντονη επιθυμία για ανθυγιεινά γλυκίσματα. Είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ των ωφέλιμων σακχάρων που περιέχει μια μπανάνα Chiquita και τα οποία προσφέρουν υψηλή διατροφική αξία στις μπανάνες και του είδους των σακχάρων που προστίθενται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία συμβάλλουν στην αύξηση της παχυσαρκίας.

Οι μπανάνες Chiquita είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος και να αποκτήσουν καλή φυσική κατάσταση. Αυτό συμβαίνει επειδή, παρότι είναι τόσο γλυκιά, μια ολόκληρη μπανάνα Chiquita μεσαίου μεγέθους περιέχει μόλις 100 θερμίδες, περίπου. Αυτό το “σούπερ φρούτο” με την υψηλή διατροφική αξία, προσφέρει επίσης έναν τεράστιο αριθμό άλλων ωφέλιμων συστατικών όπως οι φυτικές ίνες (περιέχονται παραπάνω από τρία γραμμάρια σε μια μπανάνα μεσαίου μεγέθους), οι οποίες συμβάλλουν στην πέψη και στη μείωση της χοληστερόλης, σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες C και B6 και μεταλλικά στοιχεία όπως το μαγγάνιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και το κάλιο το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση της μυϊκής λειτουργίας και του φυσιολογικού καρδιακού παλμού.

Οι φυτικές ίνες και τα φυσικά σάκχαρα που περιέχονται σε μια μπανάνα Chiquita συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία του ατόμου, καθώς χαρίζουν ένα αίσθημα πολύωρης ικανοποίησης μετά την κατανάλωση της μπανάνας. Επίσης, οι φυτικές ίνες της μπανάνας Chiquita συμβάλλουν στην αργή πέψη των σακχάρων που περιέχονται σε αυτή, γεγονός που αποτρέπει τις απότομες αυξήσεις στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Αυτό συμβαίνει γιατί, παρά το γεγονός ότι οι μπανάνες Chiquita είναι τόσο ευχάριστα γλυκές, κυμαίνονται μεταξύ χαμηλής και μέτριας κλίμακας στον ΓΔ (γλυκαιμικό δείκτη) γεγονός που αυξάνει τη διατροφική τους αξία.

Τα ωφέλιμα σάκχαρα στις μπανάνες Chiquita σάς προσφέρουν επίσης διαρκή ενέργεια, κάτι που εξηγεί γιατί οι μπανάνες προτιμούνται ιδιαίτερα από τους αθλητές αντοχής. Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη κατηγορία αθλητών χρειάζονται σάκχαρα βραδείας απορρόφησης, τα οποία τους χαρίζουν την απαιτούμενη ενέργεια. Μια μελέτη κατέδειξε ότι οι μπανάνες περιέχουν ένα πολύ πιο υγιές μείγμα σακχάρων από τα αθλητικά ποτά. Επίσης, μεταφέρονται πολύ εύκολα στο δικό τους “σκληρό περίβλημα”!

Τα οφέλη της μπανάνας δε σταματούν εδώ! Οι καταναλωτές λένε, επίσης, ότι οι μπανάνες Chiquita έχουν υπέροχη γεύση. Ως εκ τούτου, προσφέρονται για τα άτομα που δεν νιώθουν καλά και χρειάζεται να δελεαστούν από μια υγιεινή λιχουδιά. Προσφέροντας όλα αυτά τα οφέλη , οι γλυκές, κρεμώδεις μπανάνες Chiquita αποτελούν το ιδανικό υγιεινό σνακ. Τα φυσικά, υγιεινά σάκχαρα και η υψηλή διατροφική τους αξία τις καθιστούν τις καραμέλες της φύσης!

Για άλλες λαχταριστές και υγιεινές συνταγές με μπανάνα, επισκεφθείτε την ενότητα Συνταγές.

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link