ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η Chiquita συνεχίζει την αποστολή της για τη χειραφέτηση των γυναικών σε όλο τον κόσμο

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

8 Μαρτίου 2021 ・ 2 ανάγνωση λεπτών

Η Chiquita, κατανοώντας την ευθύνη της ως παγκόσμιου εταιρικού πολίτη, αναγνωρίζει την ανάγκη για χειραφέτηση των γυναικών στη βιομηχανία παραγωγής αγροτικών προϊόντων, η οποία ήταν πάντα ανδροκρατούμενη. Καθώς πλησιάζει η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Chiquita συνεχίζει να προσπαθεί για την επίτευξη της πλήρους ισότητας των φύλων, σε όλες τις δραστηριότητές της. Με την εφαρμογή διαφόρων εργαλείων ελέγχου και διασφάλισης για τους υπαλλήλους της, την παρουσίαση εταιρικών πρωτοβουλιών που έχουν ως επίκεντρο τη γυναίκα και την παροχή υποστήριξης στις μητέρες που μένουν στο σπίτι, η Chiquita έχει ως στόχο να ενώσει και να ενισχύσει τόσο το πολύτιμο γυναικείο εργατικό δυναμικό της, όσο και τις γυναίκες που απολαμβάνουν τις πεντανόστιμες κίτρινες μπανάνες της σε όλο τον κόσμο.

Η Chiquita έχει αποδεχθεί την πρόκληση να επεκτείνει και να ενισχύσει το γυναικείο εργατικό δυναμικό της, καθώς και να προσφέρει μια αίσθηση χαράς και άνεσης στις καταναλώτριές της, κατά τη διάρκεια αυτού του πρωτοφανούς έτους. Ελπίζουμε ότι οι πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας μπορούν να λειτουργήσουν ως θετικό παράδειγμα για άλλους ηγέτες στη βιομηχανία παραγωγής γεωργικών προϊόντων, αλλά και πέραν αυτής.

Jamie Postell, Διευθυντής Πωλήσεων Βόρειας Αμερικής για την Chiquita.
Chiquita Continues Mission of Empowering Women Across the Globe

Η καλλιέργεια μπανάνας είναι μια παραδοσιακά ανδρική, χειρωνακτική εργασία που λαμβάνει χώρα σε απομακρυσμένες περιοχές και μπορεί να θέσει τις γυναίκες σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση. Η Chiquita έχει θέσει σε εφαρμογή αρκετά εργαλεία ελέγχου και διασφάλισης για την προστασία των εργαζομένων της και την πρόληψη ανάρμοστης συμπεριφοράς. Από το 2011, η Chiquita έχει συνάψει συμφωνία με την IUF και την COLSIBA με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προάγοντας συγκεκριμένα την ισότητα των φύλων και την προστασία των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον. Πρόκειται για τη μοναδική συμφωνία αυτού του είδους από διεθνή εταιρεία μπανάνας.

Επιπλέον, η Chiquita καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι απόψεις όλων των εργαζομένων της εταιρείας εκφράζονται ελεύθερα και ότι οι γυναίκες αισθάνονται ασφαλείς να εκφράσουν τυχόν ανησυχίες, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις. Βασικό στοιχείο σε αυτήν την κουλτούρα είναι η ειδική τηλεφωνική γραμμή βοήθειας, διαθέσιμη καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, η οποία επιτρέπει στους υπαλλήλους να αναφέρουν ανώνυμα τυχόν περιστατικά διάκρισης ή παρενόχλησης.

Η αφοσίωση της Chiquita να ενισχύσει τη θέση της γυναίκας πηγαίνει ένα παραπέρα από την τήρηση των κατάλληλων εσωτερικών δραστηριοτήτων. Κάθε χρόνο, η εταιρεία επιδεικνύει την υποστήριξή της στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού, ο οποίος αφορά το 25% όλων των περιπτώσεων καρκίνου στις γυναίκες, αλλάζοντας το χρώμα του χαρακτηριστικού αυτοκόλλητού της από μπλε σε ροζ, κατά τη διάρκεια του μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Ακόμη, διατηρεί συνεργασίες σε ετήσια βάση με διάφορους αντικαρκινικούς συλλόγους, όπως το ίδρυμα Pink Ribbon, την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Girls vs Cancer, συνεισφέροντας στις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διεξαγωγή ερευνητικών μελετών και την παροχή στήριξης σε ασθενείς, επιζώντες και φροντιστές.

Η Chiquita συνεχίζει την αποστολή της για την ενδυνάμωση των γυναικών σε όλο τον κόσμο

Η Chiquita, καθώς αναγνωρίζει τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά την εργασία τους από το σπίτι ή ενόσω βοηθούν τα παιδιά τους στη διαδικτυακή μάθηση, δημιούργησε συνταγές που μπορούν να ετοιμάσουν μαζί με τα παιδιά, αλλά και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Με τον τρόπο αυτό οι γονείς μπορούν να δημιουργήσουν παρέα με τα παιδιά τους μειώνοντας το άγχος που έχει έρθει στη ζωή μας την τελευταία χρονιά.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πρωτοβουλίες για την ισότητα των φύλων της Chiquita, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.chiquitabrands.com.

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link