ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Πρώτοι στη μάχη ενάντια στην ασθένεια της μπανάνας

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

31 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Στις 28 Ιουλίου, η Chiquita συνέβαλε στη συνάθροιση κορυφαίων επιστημόνων για την αντιμετώπιση του TR4 στο συνέδριο ICPP. Εδώ, μοιράστηκαν την έρευνά τους για το TR4 επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Το συνέδριο ICPP πραγματοποιείται κάθε 5 χρόνια και είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια για την παθολογία των φυτών. Αυτό το συνέδριο είναι σημαντικό για την ανάπτυξη νέων στρατηγικών και την πρόοδο σε παγκόσμιο επίπεδο. Χρειαζόμαστε αυτό το συνέδριο για να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και διάλογος σχετικά με τη σκληρή πραγματικότητα στη βιομηχανία της μπανάνας, την απειλή του TR4.

Στο συνέδριο οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το TR4, ενώ ταυτόχρονα τονίστηκε η άμεση αναγκαιότητα για εξεύρεση λύσης. Οι επιστήμονες συζήτησαν τις λύσεις που έχουν διερευνηθεί και πού οδήγησαν αυτές. Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν πως οι επιστήμονες αντάλλαξαν ιδέες για τη δημιουργία νέων θεωριών με την ελπίδα της εξάλειψης του TR4 μια για πάντα.

Επαναλαμβάνοντας το επείγον της κατάστασης, το συνέδριο ICPP ξεκαθάρισε σε όλους όσους συμμετείχαν πως είναι ζωτικής σημασίας η δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας για την αειφόρο παραγωγή της μπανάνας. Για να το επιτύχουμε αυτό, πρέπει να συμπεριλάβουμε όλους τους ενδιαφερομένους από όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και να αναλογιστούμε την κάθε απειλή.

Στο παρελθόν, λόγω της έλλειψης αντίληψης και κατανόησης, η βιομηχανία της μπανάνας δεν έλαβε μέτρα για τη διασφάλιση της αειφορίας της μπανάνας αλλά συνέβαλε στη διάδοση των ασθενειών. Στον συνδεδεμένο μας πλανήτη, αποδείχτηκε αρκετά εύκολο για αυτή την ασθένεια να φτάσει σχεδόν σε κάθε γωνιά του.

Η Chiquita αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τη διαδικασία εύρεσης λύσης για τις ασθένειες της μπανάνας και σκοπεύει να επηρεάσει και άλλους ενδιαφερομένους να κάνουν και αυτοί την αλλαγή. Είμαστε υπερήφανοι που μετατρέψαμε το όραμά μας σε μια καινούρια, σχετική και απαραίτητη πολιτική που προσβλέπει σε μια συνεχή και διαφοροποιημένη παραγωγή μπανάνας που εστιάζει στον καταναλωτή.

Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα, λίγα πράγματα είναι κατανοητά σχετικά με την επιδημιολογία. Όμως, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορεί να υπάρξει πρόοδος προς την αειφόρο καλλιέργεια της μπανάνας. Η Chiquita γίνεται η ηγετική δύναμη στη βιομηχανία, παλεύοντας για συνεργασία, επέκταση, καινοτομία και ανανέωση από ολόκληρη τη βιομηχανία μπανάνας για την καταπολέμηση του TR4.

Με το να το προσθέτουμε συνεχώς στην ατζέντα θεμάτων, αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και καλούμε σε δράση.

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link
Powered by Social Snap