ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΝΕΑ

Η Chiquita παρουσιάζει το πρόγραμμα μείωσης εκπομπών άνθρακα “30BY30”, μια καινοτόμο πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΝΕΑ

25 Μαρτίου 2021 ・ 2 ανάγνωση λεπτών

Σήμερα η Chiquita ανακοινώνει την έναρξη ενός σημαντικού προγράμματος για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στις δραστηριότητές της κατά 30% μέχρι το τέλος του 2030. Γι’ αυτόν τον λόγο, έλαβε τον τίτλο “30BY30”. Το πρόγραμμα έχει υποβληθεί στη SBTi (Science Based Target Initiative – Πρωτοβουλία ορισμού στόχων με βάση την επιστήμη). Η SBTi θα είναι αρμόδια για την αξιολόγηση της προόδου μας και την υποβολή εκθέσεων σχετικά με αυτήν. Επιπλέον, είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι η Chiquita είναι η πρώτη εταιρεία του ομίλου Global Fruit Company που δεσμεύεται να υποβληθεί σε ανεξάρτητο έλεγχο και εξακρίβωση της προόδου και των στόχων της από τη SBTi.

Στις αρχές του 2020 αναθέσαμε την εκπόνηση μιας Μελέτης σχετικά με το αποτύπωμα άνθρακα για να αναγνωρίσουμε τους βασικούς τομείς εστίασης, με σκοπό τη μείωση των εκπομπών άνθρακα σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού. Αυτή η έρευνα άνοιξε τον δρόμο συνεργασίας με τη SBTi προκειμένου να διασφαλιστεί ο ανεξάρτητος έλεγχος των καθορισμένων στόχων και της προόδου μας. Πιστεύουμε ότι είναι καλό να παρακολουθείται από ανεξάρτητο συνεργάτη η πρόοδος ως προς την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει (και γενικά ως προς την κάλυψη τυχόν ελλείμματος).

Έχουμε δημιουργήσει ένα πλήρες και αναλυτικό σχέδιο δράσης μέχρι το 2030. Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, έχουμε θέσει σαφείς στόχους για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, τη μετάβαση σε πιο οικολογικές πηγές ενέργειας με τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων ή ανεμογεννητριών, τη μεταστροφή στη χρήση βιοκαυσίμων ή ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και τη μείωση των εκπομπών αζώτου από τα λιπάσματα. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, είναι απαραίτητες επενδύσεις, δαπάνες, καθώς και πιο έξυπνη εργασία.

Chiquita is launching its “30BY30” Carbon Reduction Program - leading the way to fight Climate Change

Στην Chiquita, θεωρούμε ότι, κατά βάθος, είμαστε αγρότες και η γεωργία είναι το επίκεντρο της δραστηριότητάς μας. “Μας ενδιαφέρει ο πλανήτης μας και η θέση μας σε αυτόν” αναφέρει ο Carlos Flores, Πρόεδρος της Chiquita. Με την παρουσία μας στον χώρο της γεωργίας στην Κεντρική Αμερική εδώ και πάνω από 120 χρόνια, έχουμε διαπιστώσει από πρώτο χέρι την κλιματική αλλαγή. Η υπερθέρμανση του πλανήτη επιφέρει αυξημένες βροχοπτώσεις, τυφώνες και πλημμύρες που επηρεάζουν τους βιοτικούς πόρους των εργαζομένων μας, τις οικογένειες και τις κοινότητες στις οποίες ζουν, καθώς και τη συνέπεια στη διάθεση των προϊόντων μας στους πελάτες και τους καταναλωτές μας.

Αυτή η πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα αποτελεί ένα μέρος μόνο της συνολικής μας προσέγγισης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία είναι ένας από τους τρεις τομείς εστίασης της προσέγγισης Πίσω από το Μπλε Αυτοκόλλητο για τη βιωσιμότητα. Μέσω του προγράμματος Αγροτικός κώδικας και με συστηματική αναζωογόνηση και ανασχεδιασμό στις καλλιέργειές μας, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μεγιστοποιήσουμε την παραγωγικότητα με τις λιγότερες εκπομπές άνθρακα. Με το πρόγραμμα Πώς να είσαι καλός γείτονας επενδύουμε στις κοινωνικές δομές της κοινότητας, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες αναδάσωσης και προστατεύουμε τη βιοποικιλότητα μέσω κοινοτικών προγραμμάτων. Το πρόγραμμα Nogal Wildlife στην Κόστα Ρίκα και το πρόγραμμα για τους υγροβιότοπους San San Pond Sak στον Παναμά είναι δύο παραδείγματα που έχουν αντέξει στον χρόνο. Ως μέρος του προγράμματος For the Greater Good ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα “30BY30” θα εμπνεύσει κι άλλες επιχειρήσεις του κλάδου να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας, θέτοντας τους δικούς τους στόχους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα με βάση την επιστήμη.

Για όλους και όλες εμάς στην Chiquita, το πρόγραμμα “30BY30” σηματοδοτεί ένα συναρπαστικό ορόσημο στη μακροχρόνια δέσμευσή μας για βιωσιμότητα και τοποθετεί την Chiquita στην πρώτη θέση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link