ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Τη χειραφέτηση της γυναίκας γιορτάζει η Chiquita

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

1 Απριλίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Στις 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Chiquita, το εμβληματικό παγκόσμιο brand της μπανάνας Chiquita, τονίζει τη δέσμευσή της να ανταπεξέλθει στην πρόκληση της ισότητας των φύλων στις φάρμες μπανάνας της Λατινικής Αμερικής.

Στις φάρμες, μια παραδοσιακά ανδροκρατούμενη και εξαιρετικά απαιτητική σωματικά, εργασία σε απομακρυσμένες περιοχές, οι γυναίκες μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στη βία, στις διακρίσεις και στον εκφοβισμό. Η Chiquita έχει ενστερνιστεί τη σημαντική πρόκληση της προώθησης των δικαιωμάτων των γυναικών και έχει αναπτύξει οδηγίες, κώδικες συμπεριφοράς και εργαλεία για να διασφαλίσει την εξάλειψη περιστατικών, όσο είναι αυτό δυνατό, ενώ επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε τέτοιες πράξεις συμβάλλοντας έτσι με τον δικό της τρόπο στη χειραφέτηση της γυναίκας.

Chiquita Γυναικεία ενδυνάμωση

Η συμφωνία μεταξύ των IUF-Colsiba-Chiquita το 2001 για τα δικαιώματα των εργαζομένων ενδυναμώθηκε το 2013, ώστε να προστατέψει ειδικά τα δικαιώματα των γυναικών και, πιο συγκεκριμένα, τις ευκαιρίες τους στην εργασία. Το παράρτημα της συμφωνίας παρέχει μια επιπλέον αποτελεσματική προστασία στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Chiquita στον Παναμά, την Κόστα Ρίκα, την Ονδούρα και πλέον στη Γουατεμάλα, όπου εφαρμόζεται η συμφωνία αυτή τη στιγμή. Η συμφωνία είναι, επίσης, η βάση για μια εκστρατεία πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης για την προώθηση των τεχνικών δεξιοτήτων, των δικαιωμάτων και της υγείας και της ασφάλειας των γυναικών, ενώ επανεξετάζεται τακτικά από μια ειδική επιτροπή ώστε να αξιολογείται η εφαρμογή της συμφωνίας.

Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες της Chiquita

Ενώ η Chiquita δέχεται πως οι γυναίκες συνεχίζουν να εκπροσωπούνται ανεπαρκώς σε όλες τις βαθμίδες του οργανισμού, η εταιρεία εργάζεται σκληρά ώστε να αυξήσει τη συμμετοχή των γυναικών και να συνεχίσει να συμβάλλει στη χειραφέτηση της γυναίκας, όπως φαίνεται από το παράδειγμα των 4 εργαζόμενων γυναικών στην Chiquita, της Mayra, της Faustina, της Elizabeth και της Nives.

Η Mayra Noelia Pereira, μητέρα τεσσάρων παιδιών, ήταν η πρώτη γυναίκα που χειρίστηκε κινητούς γερανούς στον τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό του λιμανιού Puerto Barrios, εμπνέοντας και άλλες γυναίκες να γίνουν χειρίστριες στο λιμάνι.

Η απόφοιτη αγρονομίας Faustina Madrid ανήλθε στη θέση της Διαχειρίστριας Φυτείας με την Chiquita, κερδίζοντας ταυτόχρονα νέες γνώσεις και δεξιότητες.

Η Nives de Luca έχει εργαστεί στην Chiquita από το 2003 σε πολλές σημαντικές θέσεις. Αυτή τη στιγμή είναι Διευθύντρια Λιμανιού στο Oxnard της Καλιφόρνιας, ενός σημαντικού κόμβου που εξυπηρετεί τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Η Elizabeth Vargas Hidalgo ξεκίνησε την καριέρα της στην Chiquita ως εργαζόμενη σε φυτεία και είναι τώρα προϊσταμένη στο εργοστάσιο συσκευασίας, βοηθώντας τη φυτεία της να επιτυγχάνει σπουδαία αποτελέσματα.

Η Καμπάνια με το ροζ αυτοκόλλητο

Η ενασχόληση της Chiquita με τη χειραφέτηση της γυναίκας δεν σταματά στις φυτείες στις τροπικές περιοχές. Το brand της πασίγνωστης Miss Chiquita είναι, επίσης, ισχυρός υποστηρικτής της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού, του δεύτερου πιο κοινού καρκίνου στις γυναίκες παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 25% όλων των περιπτώσεων καρκίνου στις γυναίκες.

Η καμπάνια με το ροζ αυτοκόλλητο της Chiquita στηρίζει τον Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού. Μια καμπάνια που οργανώνεται από φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο του μαστού κάθε Οκτώβριο. Κάθε χρόνο από το 2017, κατά τον μήνα Οκτώβριο, το χρώμα του χαρακτηριστικού μπλε αυτοκόλλητου της εταιρείας αλλάζει σε χρώμα ροζ για την ευαισθητοποίηση του κοινού παγκοσμίως. Η Chiquita συνεργάζεται, επίσης, κάθε χρόνο με διάφορες οργανώσεις όπως την Pink Ribbon, την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, την Girls vs Cancer κ.λπ. στηρίζοντας τις προσπάθειές τους για την έρευνα και την παροχή υποστήριξης στις ασθενείς με καρκίνο του μαστού, τους επιζώντες και τους φροντιστές.

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link