ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Chiquita και Frankie Ruiz διατηρούν τη φόρμα τους στο σπίτι

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

29 Απριλίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

 

Τι καλύτερη ευκαιρία από το να εντάξετε τη γυμναστική στο σπίτι σας, τώρα που απασχολείστε με τηλεργασία ή φροντίζετε την οικογένειά σας; Η διατήρηση της φόρμας σας έχει εξαιρετικά οφέλη για το σώμα αλλά και την ψυχική σας υγεία.

Οι μπανάνες Chiquita μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι της υγιεινής διατροφής σας, καθώς αποτελούν ένα φανταστικό σνακ που μπορεί να καταναλωθεί είτε πριν είτε μετά τη προπόνηση ενώ είναι γεμάτες με σημαντικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, διαλυτές ίνες και φυσικά σάκχαρα, ενισχύοντας την ενέργειά σας και συμβάλλοντας στη διατήρηση της καλής υγείας σας. Χάρη στην εξαιρετική ποιότητα και γεύση τους, καθώς και την υψηλή διατροφική αξία τους είναι ο τέλειος σύμμαχός σας στη γυμναστική. Δε χρειάζεστε βάρη και ακριβό εξοπλισμό για να γυμναστείτε – ο προπονητής Frankie Ruiz σας προσφέρει αφιλοκερδώς μερικές εξαιρετικές συμβουλές για να σας κρατήσει σε φόρμα και να σας δώσει το κίνητρο που χρειάζεστε!

Και φυσικά, ο νικητής κάθε πρόκλησης κερδίζει μια νόστιμη, κρεμώδη μπανάνα Chiquita! Ο καλύτερος τρόπος για να γυμναστείτε είναι με τη βοήθεια του αγαπημένου σας σνακ μπανάνας που θα το απολαύσετε τόσο πριν την άσκηση όσο και μετά την άσκηση, εξίσου!

Μπορείτε, επίσης, να δείτε αυτές τις υπέροχες εφαρμογές για γυμναστική και να ακολουθήσετε τις εξαιρετικές συμβουλές για να συνδυάσετε τις προπονήσεις σας με τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.

Δημιουργήστε μια ρουτίνα

Για παράδειγμα: Ξυπνήστε και ξεκινήστε με ένα γευστικό σνακ πριν τη προπόνηση απολαμβάνοντας μια μπανάνα Chiquita, πιείτε λίγο νερό και μετά ξεκινήστε την άσκηση.

Γυμναστείτε με βάση τη χρονική διάρκεια και όχι τις επαναλήψεις

Έχετε ως στόχο συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και υπολογίστε με αυτά την άσκηση, αντί για τον αριθμό των επαναλήψεων. Επικεντρωθείτε στο να διατηρείτε τον έλεγχο των κινήσεων και όχι στον αριθμό των επαναλήψεων.

Το σώμα σας είναι αρκετό

Οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος βοηθούν στην ανάπτυξη της ισορροπίας, στη βελτίωση της στάσης του σώματος και μπορούν να είναι τόσο αποτελεσματικές όσο τα βάρη. Οι αποτελεσματικές ασκήσεις περιλαμβάνουν κοιλιακούς, κάμψεις, σανίδες, καθίσματα, προβολές, καθίσματα στον τοίχο, burpee, βυθίσεις τρικέφαλων και άρση ποδιών.

Προσκαλέστε έναν εικονικό φίλο γυμναστικής

Γυμναστείτε με φίλους και συγγενείς χρησιμοποιώντας τη συνομιλία μέσω βίντεο. Υπάρχουν διάφορες πλατφόρμες γι’ αυτό, όπως οι Zoom, Facetime, Houseparty, Instagram Live και Messenger. Εάν ορίσετε μια συγκεκριμένη ώρα “συνάντησης” καθημερινά, θα έχετε περισσότερα κίνητρα.

Συμπεριλάβετε την οικογένεια

Γυμναστείτε με τα παιδιά και όσους ζουν μαζί σας – οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος είναι πιο διασκεδαστικές όταν τις κάνετε μαζί. Μπορείτε να κάνετε και φιλικούς διαγωνισμούς!Φυσικά, μετά την ολοκλήρωση αυτής της αγαπημένης οικογενειακής συνήθειας, θα επιβραβεύσετε τον εαυτό σας και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας απολαμβάνοντας μια μπανάνα Chiquita ως ένα τονωτικό σνακ μετά τη προπόνηση

Chiquita and Frankie Ruiz

 

Μη ξεχνάτε την αερόβια άσκηση

Συνιστάται να κάνετε καθημερινά 20 έως 30 λεπτά άσκησης που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό. Για παράδειγμα, γρήγορο περπάτημα πέντε λεπτών γύρω από το σπίτι ή την αυλή και στη συνέχεια πέντε λεπτά τζόκινγκ ή βάδισμα επιτόπου, μετά άλλο ένα γρήγορο περπάτημα πέντε λεπτών και πέντε λεπτά εκτάσεων-ανατάσεων με αναπήδηση. Τέλος, πέντε λεπτά απλό περπάτημα για χαλάρωση.

Περπατήστε 8.000 βήματα

Μπορείτε να διατηρήσετε τον καθημερινό αριθμό βημάτων σας, ακόμα και σε μικρό χώρο. Οι μετρητές βημάτων είναι χρήσιμοι: ενάμισι χιλιόμετρο αντιστοιχεί περίπου σε 2.000 βήματα, οπότε τα 8.000 βήματα είναι ένας υγιής στόχος.

Κάντε πολλές προπονήσεις

Συχνά, η γυμναστική θεωρείται απλώς μια αγγαρεία που πρέπει να γίνεται μία φορά την ημέρα. Ωστόσο, τα μικρά ξεχωριστά σετ μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, γυμναστείτε πριν από το πρωινό και ξανά πριν από το βραδινό. Μην ξεχάσετε να αναπληρώσετε τη χαμένη ενέργεια με ένα τονωτικό σνακ μετά τη προπόνηση

Αγαπήστε το Lunge Matrix

Αυτή η σειρά κινήσεων με ένα πόδι ενισχύει τη δύναμη και την αντοχή στην πίσω πλευρά των ποδιών, τους γοφούς και το κέντρο.

Η βασική κίνηση είναι η μπροστινή προβολή: Σταθείτε όρθιοι, κάντε ένα βήμα μπροστά με το ένα πόδι και λυγίστε το γόνατο ενώ φέρνετε το σώμα σας πιο κοντά στο έδαφος. Κρατήστε την πλάτη ευθεία, διατηρώντας ενεργοποιημένους και σφιχτούς τους μύες του κέντρου. Λυγίστε το γόνατο μέχρι να ευθυγραμμιστεί με το μπροστινό πόδι. Επαναλάβετε πέντε έως 10 φορές, κινώντας τα χέρια σας στο πλάι του σώματος, στη φορά του ρολογιού, από πάνω προς τα κάτω. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το άλλο πόδι και επαναλάβετε, κινώντας τα χέρια σας αντίστροφα, από κάτω προς τα πάνω. Αυτό είναι το Lunge Matrix!

 Κάντε μερικές κάμψεις

Πρόκειται για μια δοκιμασμένη άσκηση με το βάρος του σώματος. Κρατήστε την πλάτη σας ευθεία και το πηγούνι προς τα κάτω, για να αποφύγετε το τράβηγμα των μυών του αυχένα ή της πλάτης. Κάντε παραλλαγές, βάζοντας το ένα χέρι λίγο μπροστά από το άλλο ή τοποθετώντας τα πόδια πάνω σε μια καρέκλα και τα χέρια στο έδαφος. Στόχος σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 κάμψεις την ημέρα.

 Δημιουργήστε ένα στίβο εμποδίων

Δημιουργήστε ένα μικρό στίβο με εμπόδια μέσα στο σπίτι σας – είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε τα παιδιά! Μετακινήστε τα έπιπλα για να δημιουργήσετε το στίβο και συμπεριλάβετε στην άσκηση σκάλες, αν υπάρχουν. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει!

Θυμηθείτε ότι ένα σνακ πριν τη προπόνηση για δύναμη και ένα σνακ μετά τη προπόνηση για αναπλήρωση ενέργειας ολοκληρώνει τη προσπάθεια σας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Μπορείτε επίσης να δείτε αυτές τις υπέροχες εφαρμογές για γυμναστική, για να παρακολουθείτε όλες τις προπονήσεις σας.

Εφαρμογή Peloton https://www.onepeloton.com/app

Εφαρμογή Nike Run Club https://apps.apple.com/us/app/nike-run-club/id387771637

#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ

Παραμένουμε ασφαλείς, παραμένουμε θετικοί, μένουμε σπίτι

 

 

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link
Powered by Social Snap