Chiquita_banana_back_to_school
Chiquita_banana_back_to_school

Κάντε τα πρωινά σας απόλαυση!

Υγεία & Tρόπος ζωής
07 Σεπ 2018

Κάντε τα πρωινά σας απόλαυση!

Το πρωί συχνά είναι η πιο χαοτική στιγμή της ημέρας για μια οικογένεια. Το πρωί επίσης συχνά καθορίζει τη διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας. Αν οι ρυθμοί στο σπίτι σας είναι έντονοι και τα πρωινά επικρατεί μια γενική τρέλα, αυτό το άρθρο είναι γραμμένο για εσάς! Η Chiquita είναι εδώ, για να σας χαρίσει στιγμές πρωινής οικογενειακής ηρεμίας.

Ας δούμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κλείσετε την πόρτα του σπιτιού σας με ένα χαμόγελο στα χείλη και, το κυριότερο, στην ώρα σας!

Η πρώτη μας συμβουλή είναι να ετοιμάζετε τα ρούχα που θα φορέσετε από την προηγουμένη!

Θα σας πάρει μόλις 5 λεπτά και θα σας απαλλάξει από 30 λεπτά κρίσης και πανικού το πρωί μπροστά στη ντουλάπα σας. Αν είστε τέρας οργάνωσης, μπορείτε να προγραμματίσετε τα ρούχα όλης της εβδομάδας από την Κυριακή. Θα έχετε να σκέφτεστε ένα πράγμα λιγότερο, ενώ προσπαθείτε να συντονίσετε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Αν έχετε παιδιά, θα είστε εξοικειωμένοι με πρωινούς διαπληκτισμούς κατά τους οποίους προσπαθείτε να εξηγήσετε γιατί «το σορτσάκι και τα σανδάλια δεν είναι κατάλληλα ρούχα για όταν βρέχει», οι οποίοι συνήθως πραγματοποιούνται εκείνα τα 10 κρίσιμα λεπτά πριν φύγετε από το σπίτι. Συμπεριλάβετε τα παιδιά στη διαδικασία επιλογής των ρούχων τους. Αφήστε τα να αναδείξουν το ενδυματολογικό τους ταλέντο την Κυριακή το απόγευμα με βάση το δελτίο καιρού! Ξεχωρίστε τα ρούχα σε μια άκρη και καθορίστε ποια θα φορεθούν πότε. Θα διαπιστώσετε ότι τα παιδιά σας θα ετοιμάζονται πιο αυτόνομα το πρωί και, κυρίως, χωρίς γκρίνιες και πρωινούς εκνευρισμούς.

Chiquita_banana_back_to_school

Το πρωινό είναι απαραίτητο!

Ωστόσο, η προετοιμασία και το συμμάζεμα σάς τρώνε χρόνο. Σκεφτείτε μερικές συνταγές που μπορείτε να προετοιμάσετε από την προηγουμένη οι οποίες φτιάχνονται χωρίς πολλά υλικά και σκεύη. Όπως η βρώμη με μπανάνες Chiquita και μάνγκο που μουλιάζουν αποβραδίς στο ψυγείο. Ετοιμάστε ένα μπολ για κάθε μέλος της οικογένειας, τοποθετήστε το στο ψυγείο από την προηγουμένη το βράδυ και voila! Το πρωί, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να το βγάλουν από το ψυγείο, να πάρουν ένα κουτάλι και να απολαύσουν την ακαταμάχητη γεύση! Αν ωστόσο τύχει καμιά φορά να ξεχάσετε, να μην προλάβετε ή απλώς να μην θέλετε να ετοιμάσετε κάτι από την προηγουμένη, δοκιμάστε τις ψητές μπανάνες Chiquita με σφένδαμο, γιαούρτι και πεκάν. Βάλτε τις μπανάνες στον φούρνο ενώ ντύνεστε και θα ετοιμαστούν μόνες τους!

Φτιάξτε ένα μικρό «ραφάκι» σε μια γωνιά για κάθε μέλος της οικογένειάς σας.

Μια εξαιρετική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια κρεμαστή θήκη αποθήκευσης με χωρίσματα για ντουλάπα. Χρησιμοποιήστε ένα χώρισμα για κάθε ημέρα της εβδομάδας. Έτσι θα διασφαλίσετε ότι κανένας δεν ξεχνάει τίποτα σημαντικό για την ημέρα. Από τετράδια έως φόρμες γυμναστικής, ακουστικά έως αντηλιακό και, φυσικά, τη συγκατάθεσή σας για να πάει το παιδί σας στην εκδρομή του σχολείου. Έτσι θα βρίσκετε ό,τι χρειάζεστε σε ένα συμμαζεμένο σημείο τη στιγμή που θα βιάζεστε να φύγετε από το σπίτι. Φτιάξτε ένα κέντρο ελέγχου.

Αναρωτιέστε τι είναι αυτό; Είναι αυτό το μαγικό σημείο στο σπίτι σας στο οποίο βρίσκετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου, τα κλειδιά του σπιτιού, την τσάντα, τον χαρτοφύλακα, τα κινητά σας τηλέφωνα, τη λίστα με τα ψώνια σας, το ημερολόγιο και πολλά άλλα. Ίσως αυτήν τη στιγμή να μην μοιάζει κάπως έτσι, αλλά ποτέ δεν είναι αργά! Επιλέξτε μια γωνία στο σπίτι, κατά προτίμηση δίπλα στην εξώπορτα ή στην κουζίνα. Βάλτε μερικά άγκιστρα για κλειδιά και μερικά για τσάντες. Τοποθετήστε μερικά δοχεία ή καλάθια και ξεκινήστε να τοποθετείτε εκεί όλα αυτά τα αντικείμενα που συνήθως βρίσκονται σκορπισμένα άτακτα σε όλο το σπίτι. Αυτή η απλή κίνηση θα διώξει λίγη από την αλλοφροσύνη των πρωινών!

Το μυστικό είναι επίσης να κοιμάστε καλά το βράδυ. Τα ξενύχτια οδηγούν σε καθυστερημένο ξύπνημα το πρωί. Και εντάσεις. Αν όμως κοιμηθείτε νωρίς, θα σηκωθείτε νωρίς και αυτό σημαίνει πιο ήρεμα πρωινά!

Η πρωινή προετοιμασία όλης της οικογένειας δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Πάρτε μερικές ιδέες, απολαύστε μια μπανάνα Chiquita και θα δείτε τα πρωινά σας να μεταμορφώνονται!

Μην ξεχνάτε, αν θέλετε να μοιραστείτε με την κοινότητα της Chiquita και άλλες συμβουλές για την αποφυγή της πρωινής αναμπουμπούλας, χρησιμοποιήστε το hashtag #Chiquitabanana