ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

Ενθαρρυντικές συμβουλές για την εργασία από το σπίτι

ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

21 Απριλίου 2020 ・ 5 ανάγνωση λεπτών

Διατηρήστε την ενέργειά σας με τις δραστηριότητες που προτείνει η Chiquita για το σπίτι

 

Αυτήν την περίοδο που οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε από το σπίτι, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε σε φόρμα και να διατηρήσουμε την ενέργειά μας. Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά παραμένοντας δραστήριοι όσο μένετε στο σπίτι, μπορείτε να απολαμβάνετε την κάθε μέρα.

 

Οι μπανάνες Chiquita έχουν εξαιρετική ποιότητα και γεύση και είναι ένα φανταστικό σνακ που χαρίζει απίστευτη ενέργεια. Τα υγιεινά, φυσικά σάκχαρα και οι διαλυτές ίνες που περιέχουν, σας εξασφαλίζουν την ενέργεια που χρειάζεστε όση ώρα γυμνάζεστε. Εκτός από τη σωστή διατροφή, είναι σημαντικό να ακολουθείτε και έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Σας δίνουμε μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν.

 

Διατηρήστε ένα πρόγραμμα

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε ένα καθημερινό πρόγραμμα. Δημιουργήστε μια υπενθύμιση στο κινητό σας τηλέφωνο για την ώρα της γυμναστικής σας. Είναι πολύ πιο πιθανό να τηρήσετε με συνέπεια ένα καθημερινό πρόγραμμα, αν το έχετε ορίσει από πριν.

 

Κρατήστε σημειώσεις

Σύμφωνα με μελέτες, αν γράψετε τους στόχους σας, είναι πολύ πιο πιθανό να τους πετύχετε. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής για μία εβδομάδα τουλάχιστον, αναφέροντας τις ασκήσεις που θα κάνετε και πόσα λεπτά θα αφιερώσετε στην καθεμία.

 

Βγάλτε τις πιτζάμες

Ακόμα κι αν είστε στο σπίτι, τα σωστά ρούχα θα σας βοηθήσουν να μπείτε στο κατάλληλο πνεύμα για τη δραστηριότητά σας. Άρα, όταν θέλετε να κάνετε γυμναστική, φορέστε τα αθλητικά σας ρούχα.

 

Να ασκείστε καθημερινά

Είναι σημαντικό να κάνετε κάποια μορφή άσκησης καθημερινά. Η ένταση δεν χρειάζεται να είναι στο ίδιο επίπεδο. Αν, όμως, ασκείστε καθημερινά, θα νιώσετε σίγουρα τα οφέλη.

 

Μην το παρακάνετε

Αν δεν έχετε ασχοληθεί ξανά με τη γυμναστική ή έχετε καιρό να γυμναστείτε, είναι σημαντικό να προσαρμοστείτε σταδιακά στην ένταση των ασκήσεων. Αυξάνοντας σταδιακά την ένταση της γυμναστικής, θα αποφύγετε τους τραυματισμούς.

 

Θέστε τους δικούς σας στόχους

Μόνο εσείς μπορείτε να θέσετε τον πήχη για τον εαυτό σας. Μην προσπαθείτε να πετύχετε ή να ξεπεράσετε τους στόχους που φαίνεται να επιτυγχάνουν άλλα άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν ξεκινάτε τώρα, αφιερώστε έως 21 λεπτά στη γυμναστική.

 

Οργανώστε τον χώρο σας

Επιλέξτε έναν χώρο στο σπίτι ή στην αυλή σας, στον οποίο θα γυμνάζεστε. Φροντίστε να είναι αρκετά μεγάλος ώστε να κινείστε άνετα. Καλό είναι να υπάρχει τοίχος που μπορεί να χρειαστεί για μερικές από τις ασκήσεις, και ένα παράθυρο για να μπαίνει καθαρός αέρας.

 

Παραμείνετε ενυδατωμένοι

Εάν γυμνάζεστε στο σπίτι, έχετε το σημαντικό πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης σε υγρά πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Πιείτε τουλάχιστον δύο ποτήρια νερό δύο ώρες πριν ξεκινήσετε και συνεχίστε με μικρές γουλιές κάθε 10-15 λεπτά κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Αν γυμνάζεστε για πολλή ώρα, μπορείτε να προσθέσετε ένα αθλητικό ποτό με ηλεκτρολύτες ή μισή μπανάνα Chiquita.

 

Επιλέγετε μόνο υγιεινά σνακ

Είναι εύκολο να αρχίσετε να τρώτε περισσότερο από όσο πρέπει όταν είστε συνεχώς κοντά στο ψυγείο, οπότε φροντίστε να καταναλώνετε μόνο υγιεινά σνακ μεταξύ των γευμάτων, όπως φρυγανιές με φέτες μπανάνας Chiquita και λίγο φυστικοβούτυρο.

 

Να κοιμάστε σωστά

Ο ύπνος είναι σημαντικό κομμάτι του προγράμματος γυμναστικής σας. Εφόσον γυμνάζεστε περισσότερο, το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Έχει αποδειχθεί ότι η καθημερινή αερόβια άσκηση βελτιώνει δραστικά την ποιότητα του ύπνου. Προσπαθήστε να κοιμάστε επτά έως εννιά ώρες.

 

Ξεκινώντας το πρόγραμμα γυμναστικής με βάση αυτές τις απλές συμβουλές, θα διαπιστώσετε ότι είναι εύκολο και διασκεδαστικό να διατηρήσετε τη φόρμα σας ενώ μένετε σπίτι. Εφαρμόζοντας αυτές τις ιδέες καθημερινά, θα παραμείνετε δραστήριοι και θετικοί. Οι παρακάτω σύνδεσμοι μπορεί να σας φανούν χρήσιμοι:

Γυμναστική

Εφαρμογή Peloton https://www.onepeloton.com/app

Εφαρμογή Nike Run Club https://apps.apple.com/us/app/nike-run-club/id387771637

 

Γιόγκα

https://www.corepoweryogaondemand.com/keep-up-your-practice

https://www.youtube.com/user/yogawithadriene

https://www.youtube.com/watch?v=4pKly2JojMw

https://www.youtube.com/watch?v=388Q44ReOWE

 

Διαλογισμός

Head Space https://www.headspace.com/

 

#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ

Παραμένουμε ασφαλείς, παραμένουμε θετικοί, μένουμε σπίτι

 

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link