ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Τα οφέλη της μπανάνας για τους δρομείς

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

4 Μαΐου 2021 ・ 4 ανάγνωση λεπτών

Το τρέξιμο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα παγκοσμίως. Τουλάχιστον 60 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στις ΗΠΑ κάνουν τζόκινγκ, τρέχουν σε πόλεις ή μονοπάτια. Αυτός ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν την υγεία και τη φυσική κατάστασή τους. Οι δρομείς αναζητούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και έχουν επίγνωση των πλεονεκτημάτων που τους προσφέρουν οι τροφές που καταναλώνουν. Οπότε, είναι σημαντικό να ελέγχουν τι θα φάνε προτού τρέξουν.

Η σωστή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε μια επιτυχή πορεία. Γι' αυτόν τον λόγο, οι μπανάνες Chiquita με τη μοναδική γεύση και την εξαιρετική ποιότητα αποτελούν ένα πολύ δημοφιλές σνακ πριν και μετά το τρέξιμο. Επομένως, είτε τρέχετε περιστασιακά είτε προπονήστε για μαραθώνιο, διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τα οφέλη της μπανάνας Chiquita. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε προσεκτικότερα τους λόγους που κάνουν τις μπανάνες τόσο δημοφιλείς στους δρομείς.

Ενέργεια πριν από το τρέξιμο

Η τροφή που επιλέγετε πριν από την προπόνηση είναι ένα σημαντικό μέρος αυτής. Τα γεύματα πριν από την προπόνηση πρέπει να περιέχουν υδατάνθρακες, απαραίτητη πηγή ενέργειας για τους δρομείς, ενώ δεν πρέπει να τους προκαλούν δυσπεψία. Όσο πιο υγιεινό είναι το σνακ τόσο καλύτερα! Οι μπανάνες περιέχουν ό,τι ακριβώς χρειάζονται οι δρομείς να φάνε πριν από το τρέξιμο: υψηλής ποιότητας ενέργεια, συμπυκνωμένη σε ένα μικρό, ανθεκτικό (και όμορφο) κίτρινο περίβλημα, μαζί με μια σειρά από βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που συμβάλλουν στην υγεία του οργανισμού.

Τι να φάτε για την ενέργεια που χρειάζεστε

Η κατανόηση του τι πρέπει να φάτε πριν από το τρέξιμο είναι το κλειδί για μια καλή άσκηση και για έναν καλό αγώνα. Οι μπανάνες αποτελούν την ιδανική πηγή ενέργειας που χρειάζεται το σώμα για να αποδώσει σε υψηλά επίπεδα και να αποκαταστήσει τα αποθέματα γλυκογόνου, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων που χάνει με την εφίδρωση κατά τη διάρκεια του τρεξίματος.

Τα οφέλη της μπανάνας για τους δρομείς

Βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία

Για να προσδιορίσετε ποιες τροφές είναι κατάλληλες πριν από το τρέξιμο, θα πρέπει να εξετάσετε τα διατροφικά οφέλη των τροφών που πρόκειται να καταναλώσετε. Ένας από τους βασικούς λόγους που καθιστούν τη μπανάνα δημοφιλές γεύμα πριν από την προπόνηση και ιδανικές για τους δρομείς είναι ότι περιέχουν υψηλές ποσότητες αρκετών βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, που είναι σημαντικοί παράγοντες για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, πόσο μάλλον για τους δρομείς.

Καταρχάς, η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6, η οποία συμβάλλει στη μετατροπή των υδατανθράκων σε αξιοποιήσιμη ενέργεια. Το τρέξιμο είναι αερόβια άσκηση, οπότε είναι σημαντικό να έχετε στη διάθεσή σας μια άμεσα προσβάσιμη, καλή πηγή ενέργειας, τρώγοντας μια μπανάνα προτού ξεκινήσετε. Να θυμάστε ότι μια μπανάνα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα ίδια επίπεδα γλυκόζης με ένα ποτό για αθλητές!

Ένας από τους βασικούς λόγους που οι δρομείς προτιμούν τις μπανάνες πριν από την προπόνηση είναι γιατί περιέχουν μεγάλη ποσότητα καλίου, ενός σημαντικού μεταλλικού στοιχείου. Το κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης που συμβάλλει στη μεταφορά υγρών και θρεπτικών συστατικών εντός και εκτός των κυττάρων. Η διατήρηση της ισορροπίας στο σώμα είναι ουσιαστικής σημασίας για την πρόληψη μυϊκών κραμπών και πόνου στα πλευρά. Όταν τρέχετε, ιδρώνετε και χάνετε ηλεκτρολύτες, οπότε καλό είναι να έχετε διαθέσιμη μια φυσική πηγή για να αναπληρώνετε αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Επιπλέον, οι μπανάνες περιέχουν σημαντική ποσότητα διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών, ιδιαίτερα όταν δεν είναι εντελώς ώριμες. Επομένως, αν αναζητάτε τι να φάτε πριν από το τρέξιμο, η λύση είναι η μπανάνα. Αν φάτε μια μπανάνα πριν από την προπόνηση, η ενέργεια που περιέχει απελευθερώνεται αργά και σταδιακά, ενώ έχετε απολαύσει τη γλυκιά και νόστιμη γεύση της.

Επίσης, οι μπανάνες είναι σημαντική πηγή μαγνησίου, και η μισή ποσότητα μαγνησίου στο σώμα μας εμπεριέχεται στα κόκκαλα μας. Το γνωρίζατε αυτό; Το τρέξιμο είναι ένα άθλημα που καταπονεί αρκετά το σώμα, οπότε αυτή η επιπλέον ποσότητα θρεπτικών συστατικών που περιέχει το αγαπημένο σας σνακ είναι ευεργετική!

Επιπλέον, για τους δρομείς που αναζητούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, οι μπανάνες δεν περιέχουν αλάτι ή λίπη και δεν αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. Αν κάνετε διατροφή για ενέργεια και θέλετε να βεβαιωθείτε πως δεν καταναλώνετε κρυμμένα λίπη ή αλάτι, τότε η μπανάνα είναι η σίγουρη επιλογή σας.

Τα οφέλη της μπανάνας για τους δρομείς

Αποθεραπεία μετά το τρέξιμο

Οι δρομείς σκέφτονται και επιλέγουν συνειδητά την καλύτερη διατροφή για μετά το τρέξιμο. Αν φάτε μια μπανάνα λίγο μετά την προπόνηση, μέσα σε 15 λεπτά αφού σταματήσετε το τρέξιμο, μπορείτε να αποκαταστήσετε γρήγορα τους υδατάνθρακες και τα μεταλλικά στοιχεία που καταναλώσατε κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν διανύσατε μεγάλη απόσταση ή πήγατε για τρέξιμο μια ζεστή μέρα.

Επίσης, ένα νόστιμο, δροσερό smoothie μπανάνας είναι η τέλεια ανταμοιβή ενώ χαλαρώνετε μετά από ένα καλό τρέξιμο. Αν σκέφτεστε τι να φάτε για να αποκαταστήσετε την ενέργειά σας ή αναζητάτε έναν διαφορετικό τρόπο για να αποκτήσετε όλα αυτά τα οφέλη της μπανάνας πριν από το τρέξιμό σας, στον ιστότοπό μας θα βρείτε πολλές υπέροχες και υγιεινές συνταγές.

Οι μπανάνες Chiquita είναι ο ιδανικός σύντροφός σας στην άσκηση, οπότε, αν αναρωτιέστε τι να φάτε πριν τρέξετε, θυμηθείτε να τις αγοράσετε από το κατάστημα της γειτονιάς σας και να τις συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας!

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link