ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

Οκτώ καταπληκτικοί λόγοι για να τρώτε μπανάνες: η γευστική υπερτροφή.

ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

31 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι πια τόσο γρήγοροι που ένα εύκολο, υγιεινό και οικονομικό σνακ σε βιοδιασπώμενη προστατευτική συσκευασία είναι πραγματικά η ιδανική λύση. Τα καλά νέα είναι ότι οι μπανάνες Chiquita είναι ακριβώς αυτό: μια υπερτροφή – ένα από τα πιο υγιεινά και πρακτικά σνακ που υπάρχουν.

Στην Chiquita, οι ειδικοί μας έχουν αφιερώσει πολλές δεκαετίες καλλιεργώντας με αγάπη τις καλύτερες μπανάνες για εσάς. Ως οι πρωτοπόροι στην εξαγωγή μπανανών εξαγωγείς, βοηθήσαμε στο να γίνουν οι μπανάνες η υπέροχη σπιτική λιχουδιά και το διάσημο μπλε αυτοκόλλητο η εγγύησή μας στη διασκέδαση, στην ποιότητα της οικογενειακής διατροφής και στη βιωσιμότητα. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που οι έρευνες καταναλωτών δείχνουν ότι οι μπανάνες μας έχουν την καλύτερη γεύση και διαρκούν περισσότερο από τις άλλες.

Σήμερα, όλοι γνωρίζουν πόσο καλές είναι οι μπανάνες μας – και συνεχίζουμε να βοηθάμε στο να γίνουν ακόμα πιο απολαυστικές με τις συνταγές μας και τις συμβουλές ευζωίας. Εκτός από το να προσφέρουμε χαρά με τις μπανάνες μας, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε οκτώ καταπληκτικούς λόγους για να απολαμβάνετε τις μπανάνες μας.

Οι μπανάνες Chiquita είναι γλυκές και υγιεινές

Όσον αφορά τα οφέλη για την υγεία, οι μπανάνες αδιαμφισβήτητα υπερισχύουν σε σχέση με άλλα έτοιμα σνακ. Περιέχουν φυσική ζάχαρη, την φρουκτόζη, καθώς και μια γενναία δόση φυτικών ινών που εξασφαλίζουν την αργή χώνεψη και απορρόφησή της, αποτρέποντας την ραγδαία αύξηση και πτώση του σακχάρου (που σας δημιουργεί την αίσθηση ότι πρέπει να φάτε οπωσδήποτε γλυκό).

Ο τρόπος που οι μπανάνες βοηθούν στην απορρόφηση της ζάχαρης από τον οργανισμό και η φυσική γλυκάδα που έχουν, είναι απλώς η πρώτη ένδειξη για το πόσο καλό κάνουν στη διατροφή μας Η μέτρια ποσότητα καλών υδατανθράκων που βοηθούν τον μεταβολισμό, περίπου 30g ανά μία μπανάνα μεσαίου μεγέθους, είναι ένας από τους λόγους που η κατανάλωσή τους συνιστάται ακόμα και σε πολλές δίαιτες για διαβητικούς προκειμένου να ικανοποιήσουν την επιθυμία για κατανάλωση γλυκού αλλά και στην προστασία της καρδιάς (όταν τρώγονται με μέτρο).

Οι μπανάνες Chiquita είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών

Οι μπανάνες μας θεωρούνται υπερτροφή για πολλούς λόγους: το υψηλό επίπεδο φυτικών ινών και καλών για την καρδιά λιπαρών σάς κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα, που είναι πολύ καλά νέα αν κάνετε δίαιτα (και ο λόγος που οι μπανάνες Chiquita περιλαμβάνονται σε πολλά προγράμματα αποτοξίνωσης και απώλειας βάρους). Οι φυτικές ίνες που περιέχουν είναι ιδιαίτερου τύπου, κατατάσσονται στην κατηγορία των διαλυτών, ρίχνουν την κακή χοληστερίνη και μειώνουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και διαβήτη τύπου 2.

Οι μπανάνες Chiquita είναι ο καλύτερος φίλος των αθλητών

Οι μπανάνες μας προστατεύουν την καρδιά: γνωστές ως πλούσιες σε κάλιο, ένα μεταλλικό στοιχείο που είναι σημαντικό για το χτίσιμο των μυών, και χαμηλές σε νάτριο, μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα και να σας προστατέψουν από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια. Με αυτά τα οφέλη, δεν είναι να απορεί κανείς που οι αθλητές αντοχής και οι δρομείς αγαπούν τις μπανάνες Chiquita. Μάλιστα, συνεργαζόμαστε με πολλούς δρομείς και μαραθωνοδρόμους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τρέχουν στις περίφημες διαδρομές της Νέας Υόρκης, της Disney και της Αθήνας.

Οι μπανάνες Chiquita είναι γεμάτες με βασικές βιταμίνες

 Το ωφέλιμο φρούτο μας περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και βασικά μεταλλικά στοιχεία, όπως η ριβοφλαβίνη (βιταμίνη B2), που βοηθάει στην αποφυγή της αναιμίας, του καταρράκτη και των σκασμένων χειλιών, ενώ διατηρεί υγιή την επιδερμίδα σας. Η B2 είναι πολύ σημαντική στη διατήρηση των αποθεμάτων ενέργειας του σώματος, ενώ βοηθάει επίσης στην απορρόφηση και ενεργοποίηση άλλων ωφέλιμων βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.

Οι μπανάνες Chiquita είναι τέλειες για δίαιτες

Οι μπανάνες Chiquita είναι επίσης μια εκπληκτική πηγή ανθεκτικού αμύλου, ειδικά όταν είναι ακόμα λίγο πράσινες. Αυτό το άμυλο λέγεται «ανθεκτικό» επειδή δεν χωνεύεται εύκολα, που σημαίνει ότι το σώμα μας αργεί πολύ να το αφομιώσει. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας λαμβάνει πολύ λιγότερες θερμίδες από μια μπανάνα από ό,τι από μια ισοδύναμη ποσότητα ενός μπισκότου ή ενός γλυκού.

Επίσης, αν ακολουθείτε μια ειδική δίαιτα (paleo, χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά, vegan, Whole30 (που εξαλείφει την πρόσθετη ζάχαρη), χωρίς δημητριακά, χωρίς ζάχαρη ή με βάση τα φυτά) μια μπανάνα Chiquita είναι το ιδανικό υποκατάστατο για την επεξεργασμένη ζάχαρη, τα αυγά ή το αλεύρι. Μάλιστα, είναι το απόλυτο φαστ φουντ, καθώς έρχονται με τη δική τους πρακτική συσκευασία που δεν είναι μόνο ανθεκτική – ώστε να μεταφέρονται εύκολα – αλλά μπορεί να γίνει μέχρι και λίπασμα!

Μπορείτε να ξεσαλώστε με τις μπανάνες Chiquita!

Αν θέλετε να διακοσμήσετε ένα σνακ ώστε τα παιδιά να το θεωρήσουν ως κάτι πολύ ιδιαίτερο, η μπανάνα Chiquita είναι η λύση. Για ένα γρήγορο πρωινό, το υγιεινό φυστικοβούτυρο και μια μπανάνα είναι ο τέλειος συνδυασμός (και μαζί με ψωμί ολικής άλεσης, φτιάχνουν ένα εκπληκτικό σάντουιτς). Η μπανάνα Chiquita και το βούτυρο αμυγδάλου είναι επίσης μια φανταστική λιχουδιά για τη δίαιτα Whole30. Υπάρχουν πολλές εκπληκτικές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις μπανάνες μέρος της καθημερινής σας διατροφής: τα παιδιά θα λατρέψουν το υγιεινό γλυκό σάντουιτς του Μπανάρναρ με μπανάνες Chiquita, ενώ το υγιεινό κέικ καρότου με μπανάνες Chiquita θα έχει σίγουρα επιτυχία ως απογευματινό σνακ.

Οι μπανάνες είναι ιδανικές για τη ρουτίνα ομορφιάς σας

Μην πετάτε τις μπανάνες όταν είναι πια πολύ ώριμες για να τις φάτε – οι μπανάνες Chiquita αποτελούν μια εκπληκτική μάσκα προσώπου όταν τις λιώσετε. Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες E και C και η φυσική υγρασία του φρούτου βοηθούν στην αναζωογόνηση και ενυδάτωση της κουρασμένης επιδερμίδας.

Τα smoothie με ώριμες μπανάνες έχουν υπέροχη γεύση!

Οι ώριμες μπανάνες φτιάχνουν επίσης γευστικά smoothie αν τις ψιλοκόψετε με λίγο γάλα, ένα κουταλάκι μέλι και μερικές σταγόνες βανίλια ή (για τους λάτρεις της σοκολάτας) ένα ή δύο κουταλάκια σκόνη κακάο. Αναμίξτε και απολαύστε – προσαρμόστε την ποσότητα του γάλακτος ανάλογα με το πόσο παχύρευστο σας αρέσει το smoothie σας.

Πέρα από τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία, οι μπανάνες Chiquita έχουν εξαιρετική γεύση, την καλύτερη όλων! Με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και την απολαυστική γεύση δεν είναι να απορεί κανείς γιατί τις λατρεύουν τόσοι πολλοί.

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link