ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Τα οφέλη της μπανάνας πολλά μα το ξεφλούδισμα μια αποκάλυψη!

ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

30 Νοεμβρίου 2020 ・ ανάγνωση λεπτών

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα θρεπτικά συστατικά της μπανάνας είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της. Οι μπανάνες, πλούσιες σε κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνες B6 και C, είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα στον κόσμο. Γνωρίζατε, όμως, ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να ξεφλουδίσετε τις κίτρινες φίλες σας;

Ναι! Κάθε μπανάνα έχει ένα σκληρό, προστατευτικό εξωτερικό περίβλημα, ή αλλιώς φλούδα, το οποίο, επίσης, έχει θρεπτικά συστατικά και με το οποίο προστατεύει το ευαίσθητο εσωτερικό της. Αν κοιτάξετε μια μεμονωμένη μπανάνα, θα δείτε ότι το σκληρό κοτσάνι, ή καλύτερα το στέλεχος, που βρίσκεται στο πάνω μέρος της, είναι το σημείο στο οποίο η κάθε μπανάνα ενώνεται με το υπόλοιπο τσαμπί της. Όσο πηγαίνετε προς τα κάτω, η μπανάνα γίνεται πιο πλατιά και διαγράφει μια καμπύλη, μέχρι να φτάσει στην καφετιά άκρη της στο κάτω μέρος, η οποία είναι αυτό που απομένει από την περίοδο που η μπανάνα ήταν άνθος.

Αφού, λοιπόν, μάθαμε όλα τα μέρη, ενός από τα πιο υγιεινά φρούτα του κόσμου, της μπανάνας, ας δούμε τώρα όλους τους διαφορετικούς τρόπους για να την ανοίξουμε!

  1. Ξεφλούδισμα από το στέλεχος: Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεφλουδίζουν την μπανάνα από το επάνω άκρο της, το σκληρό στέλεχος. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος μπορεί να γίνει πιο δύσκολη όσο η μπανάνα ωριμάζει, διότι όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα, τόσο πιο εύκαμπτη γίνεται. Όσο η μπανάνα ωριμάζει, το περίβλημά της χάνει την υγρασία του, γεγονός που προκαλεί την κατάρρευση των κυττάρων του και το καθιστά λεπτότερο και πιο εύκαμπτο. Έτσι εξηγείται γιατί το στέλεχος μιας λιγότερο ώριμης μπανάνας (της οποία η φλούδα είναι ακόμη λίγο πράσινη) σπάει πιο εύκολα. Για να ξεφλουδίσετε μια μπανάνα από αυτό το άκρο, κρατήστε το στέλεχος στραμμένο προς τα πάνω, καθώς έτσι θα είναι πιο εύκολο να το σπάσετε.
  2. Ξεφλούδισμα με κόψιμο του στελέχους: Αν σας αρέσει να απολαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά της μπανάνας και σας αρέσει να ξεφλουδίζετε τις μπανάνες σας από το στέλεχος, τότε θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα να κάνετε ένα μικρό κόψιμο στο σημείο όπου το στέλεχος ενώνεται με το κυρίως μέρος της μπανάνας, από το εσωτερικό μέρος της καμπύλης. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να χαράξετε ελαφρώς την επιφάνεια της φλούδας και τραβήξτε: Θα διαπιστώσετε ότι το στέλεχος ανοίγει εύκολα. Στη συνέχεια, απλώς ξεφλουδίστε όπως πάντα.
  3. Ανάποδο ξεφλούδισμα: Γνωρίζατε ότι ο “σωστός” τρόπος να ξεφλουδίσετε μια μπανάνα στην πραγματικότητα είναι από την καφετιά άκρη της (δηλαδή όχι το στέλεχος); Για να ανοίξετε την μπανάνα με αυτόν τον τρόπο, τσιμπήστε απαλά, αλλά σταθερά, αυτό το άκρο. Θα δείτε ότι έτσι χωρίζεται εύκολα στα δύο, αν και μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε το νύχι σας για να αποσπάσετε αυτό το άκρο από τη βάση του.
  4. Σπάστε τη στη μέση: Τα υγιεινά φρούτα μας κάνουν καλό για αυτό και τα δύο είναι καλύτερα από ένα! Ένας πολύ πιο ανορθόδοξος τρόπος για να ανοίξετε μια μπανάνα είναι να τη σπάσετε στη μέση! Για να το καταφέρετε αυτό, κρατήστε την μπανάνα με τα άκρα στραμμένα προς τα κάτω. Πιάστε τη μπανάνα σταθερά με τους αντίχειρές σας από πάνω και τα δάχτυλά σας να κρατούν την μπανάνα από κάτω. Στη συνέχεια, πιέστε προς τα κάτω με τους αντίχειρές σας και τραβήξτε προς τα πάνω με τα δάχτυλά σας με μια γρήγορη κίνηση. Με λίγη τύχη, η μπανάνα θα σπάσει ομοιόμορφα και θα έχετε δύο κομμάτια που δεν έγιναν πουρές!
  5. Κόψτε την μπανάνα στα τέσσερα: Για αυτήν τη μέθοδο ξεφλουδίσματος μπανάνας, θα χρειαστείτε ένα κοφτερό μαχαίρι και έναν πάγκο κοπής. Τοποθετήστε την μπανάνα στον πάγκο κοπής με τα άκρα στραμμένα προς τα πάνω και, στη συνέχεια, κόψτε τη μπανάνα κατά μήκος από το στέλεχος στο άλλο άκρο. Στη συνέχεια, κόψτε κάθε μισό στη μέση οριζόντια, έτσι ώστε να έχετε τέσσερα ίσα κομμάτια μπανάνας. Ξεφλουδίστε απαλά το περίβλημα από το κάθε μέρος και απολαύστε τα.
  6. Το μπανανο-τουίστ: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι με αυτήν τη μέθοδο η μπανάνα σας θα μείνει ακέραια, αλλά θα έχει σίγουρα πολλή πλάκα! Κρατήστε την μπανάνα απαλά, με τα άκρα στραμμένα προς τα κάτω, κι αφήστε 6-7 εκατοστά μεταξύ των χεριών σας. Αρχίστε να στρίβετε το περίβλημα προς τα εμπρός και πίσω, πραγματοποιώντας μόλις το ένα τέταρτο της στροφής. Μετά από μερικές στροφές, θα δείτε ότι οι “ραφές” που συγκρατούν τα τρία μέρη της φλούδας έχουν αρχίσει να διαχωρίζονται και, στη συνέχεια, μπορείτε να τα τραβήξετε για να ξεφλουδίσετε την μπανάνα.
  7. Η μέθοδος του μαστίγιου! Αυτός κι αν είναι ένας απολαυστικός και πρωτότυπος τρόπος για να ανοίξετε, ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα του κόσμου, μια μπανάνα: Δοκιμάστε τον και θα δείτε ότι λειτουργεί! Κρατήστε το στέλεχος σταθερά με το καλό σας χέρι, με την καμπύλη της μπανάνας στραμμένη προς το μέρος σας. Στη συνέχεια, τινάξτε την μπανάνα σαν να κροταλίζετε μαστίγιο. Λογικά, το στέλεχος θα σπάσει και μαζί του θα αφαιρεθεί κι ένα μέρος της φλούδας. Τώρα, το υπόλοιπο ξεφλούδισμα θα είναι ακόμη πιο εύκολο.

Ορίστε, λοιπόν… 7 απολαυστικοί τρόποι για να ξεφλουδίσετε μια μπανάνα! Είδατε; Τα πλεονεκτήματα της μπανάνας δεν τελειώνουν στα θρεπτικά συστατικά της: Είναι απολαυστική μέχρι και στο ξεφλούδισμα! Επομένως, την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε στο κατάστημα της γειτονιάς σας, μην ξεχάσετε να βάλετε ένα τσαμπί από μπανάνες Chiquita στο καλάθι σας, ώστε να δοκιμάσετε όλους τους τρόπους ξεφλουδίσματος. Καλό ξεφλούδισμα! Και κάτι ακόμα πριν φύγετε…

Τι λέμε σε όσους δεν τρώνε μπανάνες;

Κάλιο αργά, παρά ποτέ.

Κι εμάς μας άρεσε!

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link